Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Vårgårda IK 22 16 4 2 52
2 Elmer/Fåglums FK 22 16 2 4 50
3 IFK Emtunga 22 12 1 9 37
4 Vedums AIS 22 10 6 6 36
5 Herrljunga SK FK 22 9 4 9 31
6 Östadkulle SK 22 9 4 9 31
7 Larvs FK 22 8 5 9 29
8 Södra Härene IF 22 7 6 9 27
9 Nossebro IF 22 8 2 12 26
10 Hols IF 22 7 4 11 25
11 Levene/Skogslunds IF 22 4 4 14 16
12 Tråvads IF 22 3 4 15 13

Match

Vedums AIS

1 - 2
Nordvalla
15 augusti 2008
19:00

Levene/Skogslunds IF

Referat

Referat: Vedums AIS - Levene/Skogslunds IF

Bottennapp i höstpremiären!



Starten på hösten blev allt annat än vad man hade hoppats på och dessutom gjorde det ont på flera sätt. Både Tommy Jonsson och Martin Kempe fick kliva av med skador som kan hålla dem borta ett tag och även Johan Andersson fick bryta matchen pga skada.

Efter att ha haft en jättebra upptakt efter sommaruppehållet med bra träningar och en fin insats i träningsmatchen mot Floby var vi otroligt bra förberedda inför matchen mot Levene/Skogslund. Alla har visat upp en stor revanschlusta efter en mindre lyckosam vår och känslan var att vi skulle göra en riktigt bra insats.

Matchen startade också helt ok från vår synvinkel. Tycker att vi hade hyfsad kontroll på händelserna även om spelet inte var helt övertygande. Tyvärr har vi haft en dålig vana att släppa in alltför billiga mål mot lagen från den undre halvan av tabellen och det här var inget undantag.

En lång boll från vänstersidan överrumplade oss när vi inte var helt skärpta och en bortaspelare kunde lyfta in ett inlägg från kortlinjen där en av LSIF:s forwards kunde nicka in 1-0 från nära håll. Aggressiviteten från tränings och matchen från Floby fanns inte riktigt där och vi var gång på gång för passiva i fyrbackslinjen.

Rörelsen i anfallsspelet saknades också nästan helt, vilket gjorde att vi spelade bortalaget rakt i händerna. Jag har full respekt för att man kom till Nordvalla med en taktik som gick ut på att skjuta bort bollen så långt som möjligt, så fort som möjligt och precis som i vårens möte lagen i mellan kunde vi inte hantera det. Vill också lyfta på hatten för det stora hjärtat man visade matchen igenom. Samma arbetsinsats under hösten och kontraktet bör kunna säkras utan några större problem.

Vår passivitet i närkampsspelet visade sig allt för ofta under den första halvleken och blev än mer påtagligt då vi helt tappade markeringen på en frispark och vips var det 2-0 i baken!

Precis som i vårens möte mot LSIF gjorde vi en betydligt bättre andra halvlek, med ett stort bollinnehav. Robin Lennartsson kom in i paus och visade upp en oerhört bra vilja och rörelse. Det kommer att krävas mer av det från samtliga framöver!

Reduceringen till 2-1 kom efter en fast situation där Klas Boman kunde trycka in bollen. Känslan då var att det kanske skulle kunna gå att vända på matchen och vi gjorde ett ordentligt försök. Inbytte Gustav Josefsson var pigg och blev sånär friställd vi två tillfällen. Det fanns också fler lägen att kvittera, men även LSIF hade en och annan möjlighet till ett tredje mål när vi tryckte på med mycket folk.

Matchen slutade 2-1 till bortalaget och besvikelsen var enorm efteråt. Det är ingen tvekan om att viljan finns hos alla, men vi får det helt enkelt inte att fungera på match. Båda jag och alla andra har givetvis ägnar mycket tid åt reflektion, men det är väldigt svårt att sätta fingret på varför det låser sig.

Nu är det inte läge att lägga sig ner och dö trots att avståndet till kvalplatsen växte ytterligare. Förr oss är det i dagsläget ointressant att prata om placeringar, utan nu handlar det enbart om att försöka prestera bättre i nästa match. Jag tror och hoppas att det finns många som vill visa att vi kan mycket bättre och det redan mot Nossebro på tisdag.



Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

fre 9 maj 2008, 19:00 Levene/Skogslunds IF - Vedums AIS 1 - 1